Tuesday, June 9, 2009

Μήπως αν κλείναμε τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης σε αυτό το κλουβί;


Όσο υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνουν για να πάνε κρουαζιέρα με το Calypso Star Cruise, στην Κέρκυρα, και όσο υπάρχουν άνθρωποι που διαφημίζουν αυτές τις κρουαζιέρες (βλ. Bellavistahotel), αυτές οι 3 φώκιες θα παραμένουν φυλακισμένες σε ένα χώρο 4Χ4, υπό άγνωστες συνθήκες κράτησης. Ειδικά το χειμώνα, που το show δε λαμβάνει χώρα, αναρωτιέμαι πού να βρίσκονται αυτά τα ζώα, πώς να τους συμπεριφέρονται και κάθε πότε να τα ταίζουν. Δυστυχώς, εν έτει 2009, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που βγάζουν λεφτά εκμεταλλευόμενοι τη φύση και δυστυχώς εμείς, ως τουρίστες τους στηρίζουμε.

4 comments:

  1. Αυτό είναι απαράδεκτο! Το βίντεο είναι δικό σου; Αν έχεις συγκεκριμένα στοιχεία θα σε παρακαλούσα πολύ να πάρεις τηλέφωνο το ταχύτερο στη ΜΟΜ ( http://www.mom.gr) και να τους πληροφορήσεις!
    Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για χοντρή παρανομία. Και αν καταλαβαίνω από τις φωνές τα ζώα αυτά είναι σε άσχημη κατάσταση.

    ReplyDelete
  2. Άστο. Τους εστειλα εγώ μειλ (στη ΜΟΜ) και μου απάντησαν ότι την ξέρουν την περίπτωση. Οι φώκιες δεν είναι μεσογειακές φώκιες αλλά εισαγμένοι θαλάσσιοι λέοντες και ο τύπος έχει χαρτιά και άδειες και θεωρείται νομιμος απο τις αρχές.
    Ως πρακτική βέβαια είναι καταδικαστέα νομίζω. Ειδικά τα συγκεκριμένα ζώα φαίνεται να βρίσκονται σε άσχημες συνθήκες.
    Λυπηρό...

    ReplyDelete
  3. Ναι, κανένα νόημα...
    Είχα πάρει και εγώ τηλέφωνο και μου είχαν πει τα ίδια.
    Άλλη μία νόμιμη παρανομία στην Ελλάδα...

    ReplyDelete