Saturday, November 6, 2010

Είδαμε φως και μπήκαμε!


Σήμερα το βράδυ οι atenistas μαζεύτηκαν στην πλατεία Κοτζιά για να διαμαρτυρηθούν με τον δικό τους τρόπο για την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της πόλης...


Για να είμαι ειλικρινής εμένα προσωπικά, το σκηνικό δεν με είχε πείσει και πάρα πολύ να συμμετάσχω... Αν μην τι άλλο όμως, η εικόνα κάμποσων δεκάδων ανθρώπων με κεριά, έξω από το δημαρχείο θα ήταν ένα ενδιαφέρον θέαμα.


Για να καταφέρω να φτάσω μέχρι την Πλατεία Κοτζιά χρειάστηκε να προσπεράσω τουλάχιστον 3-4 άτομα που έτειναν τα γυμνά τους μπράτσα προς έναν άλλον που ετοίμαζε τις σύριγγες, να ανεβοκατέβω πολλές φορές τα πεζοδρόμια -με το ακόμη κουτσό μου πόδι- αφού οι ευσυνείδητοι οδηγοί δεν αποφάσιζαν αν θα αφήσουν όλατα αμάξια τουςπάνω στο πεζοδρόμιο ή όλα κάτω, να πηδήξω στοίβες με σκουπίδια παντός είδους που μου έκλειναν το δρόμο και να αντικρύσω τη βιτρίνα ενός καταστήματος μέσα στα αίματα. Ε, μετά από όλα αυτά, σκέφτηκα ότι όλη αυτή η διαμαρτυρία ίσως να είχε και κάποιο νόημα.
(Α! Ξέχασα να σας πω! Σε λίγες ώρες από τη στιγμή που τα γράφω όλα αυτά είναι εκλογές! Και ο νέος δήμαρχος θα λύσει στο άψε σβήσε αυτή την κατάσταση. Οπότε υπό αυτή την οπτική η σημερινή συγκέντρωση δεν είχε κανένα μα κανένα νόημα!)


Τέλος πάντων. Η ουσία είναι ότι Σάββατο βράδυ η πλατεία Κοτζιά ήταν γεμάτη, ο κόσμος χαρούμενος και το θέαμα με τα κεριά πολύ όμορφο αν και η όλη ατμόσφαιρα που είχε φτιαχτεί θύμιζε λίγο Μεγάλη Παρασκευή!


Διάλογοι:

- Σκέψου κάτι καλό να πούμε σε κανέναν τουρίστα άμα ρωτήσει γιατί γίνεται όλο αυτό εδώ σήμερα!
- Θα πούμε ότι πέθανε ο δήμαρχος και ότι όλοι αυτοί εδώ είναι φίλοι, γνωστοί του και ψηφοφόροι του!


- Κλαίτε και 'σεις; Ήταν συγγενής σας;
- Ήταν καλός ο μακαρίτης.
- Εμένα μου άφησε και κάτι.

- Σαν Μεγάλη Παρασκευή είναι.
- Δηλαδή μεθαύριο ψήνουμε;

- Είναι όντως σαν Μεγάλη Παρασκευή. Στην πορεία όλοι σκορπάνε. (για την πορεία που θα πήγαινε μέχρι Πλ. Βάθης).

3 comments:

  1. μα σκορπούσε γιατί στο σύνταγμα είχε καλύτερη κηδεία με παξιμαδάκια και κατιτίς να τσιμπήσεις (από τους διαλόγους κι αυτό, θυμάσαι;)! :):):):)
    μα πότε πρόλαβες να τα καταγράψεις κιόλας; απίστευτη! :)

    ReplyDelete
  2. Χαχ, είδες ταχύτητα; ;)

    ReplyDelete
  3. Εντυπωσιακό!!

    ReplyDelete