Sunday, June 7, 2009

10 ποδηλατικές συμβουλές και 2 απορίες


Όχι πως είμαι ειδήμων, αλλά τα σκέφτηκα και είπα να τα γράψω...


1. Όταν ποδηλατούμε στην άκρη του δρόμου, συχνά εξέχουν κλαριά, κοτσάνια κ.λ.π. Πολλά από αυτά τυγχάνει να φέρουν αγκάθια!


2. Πρέπει να έχουμε ΠΑΝΤΑ στο νου μας ότι ό,τι κατεβαίνει, ανεβαίνει!!


3. Όσο σταματημένο και αν φαίνεται ένα αυτοκίνητο, αν πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να ξεκινήσει.


4. Το ίδιο ισχύει και για ένα δρόμο. Όσο άδειος και αν φαίνεται, αν πάσα ώρα και στιγμή μπορεί κατιτίς να εμφανιστεί μες στη μέση! (τυχαία παραδείγματα: παιδί, σκυλί, γατί, παπί, σακούλα σκουπιδιών, πεταλούδα.)


5. Όσο σίγουροι κι αν είμαστε ότι το επόμενο περίπτερο- ψιλικατζίδικο-mini market-παντοπωλείο- είναι στα επόμενα 10 μέτρα, αν δεν έχουμε νερό, προμηθευόμαστε από αυτό που μόλις συναντήσαμε! Δεν περιμένουμε για το επόμενο!


6. Όταν ποδηλατείς είναι πάρα πολύ ωραίο να ακούς μουσική, πρέπει όμως με κάποιο τρόπο να ακούς και τα οχήματα που σε πλησιάζουν!


7. Αν δεν ξέρεις να φτιάχνεις ένα σκασμένο λάστιχο ή αν δεν έχεις ΠΑΝΤΑ μαζί σου τα απαραίτητα εργαλεία, πρέπει να είσαι βαθιά συνειδητοποιημένος ότι κάποια στιγμή θα την πατήσεις! Δεν αρκεί να προσεύχεσαι να μη σου τύχει στην άκρη του θεού! Πρέπει να μάθεις να φτιάχνεις τα σκασμένα λάστιχα. (Δε μου έχει τύχει ακόμη, αλλά επειδή έχω πλήρη άγνοια, έχω τη φοβία ότι θα μου συμβεί σύντομα)


8. Όταν φεύγεις μέρα από το σπίτι πρέπει να σκέφτεσαι ότι όλο και κάτι μπορεί να σε παρασύρει και να γυρίσεις νύχτα, οπότε πρέπει να έχεις πάντα μαζί τα φωτάκια σου.


9. Όταν ο Κούκος σου λέει (ή όποιος άλλος τέλος πάντων) ότι τα λάστιχα σου θέλουν αέρα, τον πιστεύει και πας να τα φουσκώσεις.


10. Όταν ποδηλατείς και ακούς διάφορα σχόλια από τον κόσμο που προσπερνάς, δεν έχει κανένα μα κανένα νόημα να απαντήσεις. Ή μήπως έχει;;


Απορίες:


1. Πώς αντιμετωπίζεις όλα αυτά τα σκυλάκια ή σκύλαρους που αποφασίζουν να σε πάρουν στο κατόπι γαυγίζοντας σαν τρελά, όπως κάνουν στα μηχανάκια και στα αυτοκίνητα;


2. Πώς αντιδράς όταν είσαι στην άκρη του δρόμου και τελευταία στιγμή συνειδητοποιείς ότι μπροστά σου είναι ένα φιδάκι και δε μπορείς να κάνεις ελιγμό γιατί έρχεται αυτοκίνητο; Γίνεσαι δολοφόνος;

4 comments:

  1. enaspaliosfilos!!!!June 9, 2009 at 9:40 AM

    extra συμβουλες!!

    1)αμα κυκλοφορεις μονο σε ασφαλτο (δεν το βλεπω σκονισμενο το ποδηλατο....), αλλαξε λαστιχα και βαλε πιο ασφαλτινα!!! θα τρελαθεις απο την διαφορα!!

    2)πετα την διακοσμητικη σου κλειδαρια και παρε ενα καλο πεταλο για κλειδωμα!

    3)τα γεματα παγουρια χρησιμευουν και για να βρεχεις του σκυλους που σε ενοχλουν!! πιανει!!

    4)οσο για το φιδακι...μαλλον το πατας. δεν παιζουμε με αυτοκινητα!!!

    5)εχω πεσει ασχημα σε παρκαρισμενο τζιπ, επειδη μπηκε μελισσα απο το γιακα στην μπλουζα!!!!! παντα κλειστες μπλουζες, και φυσικα κρανος!!

    ReplyDelete
  2. Μερσώ για τις extra συμβουλές παλιέ-άγνωστε φίλε.

    1)Nope, δεν κυκλοφορώ μόνο σε άσφαλτο, απλά η Ευτέρπη αγαπά την καθαριότητα
    2)Εδώ στην Κέρκυρα αρκεί η διακοσμητική κλειδαριά, αλλού επιστρατεύω και τα βαρέα μέσα!
    3)Ενδιαφέρουσα λύση, δεν την ήξερα!
    4) Pauvre φιδάκι =(
    5);)

    ReplyDelete
  3. Πως αποφεύγουμε σκύλους.
    1) Υπάρχει μια ειδική σφυρίχτρα για σκύλους που τους διώχνει μακριά και την πουλάνε σε καταστήματα με είδη ζώων.
    και το πιο απλό για να μην είσαι με την σφυρίχτρα στο χέρι..
    2)Σταματάς κατεβαίνεις από το ποδήλατο αν τον πάρεις χαμπάρι νωρίς και περνάς από δίπλα σιγά σιγά. Μην ξεχνάς η ρόδα αναστατώνει το σκύλο. Τώρα αν δεν τον πάρεις χαμπάρι κάνε πιο γρήγορο πετάλι και όχι απότομες κινήσεις στο τιμόνι, πιο εύκολο είναι να πέσεις από μόνη παρά από το σκύλο.

    Ride on,
    Kowalski

    ReplyDelete
  4. =D
    Thank you Kowalski!
    Μάλλον πρέπει να προμηθευτώ τη σφυρίχτρα γιατί και στο τρέξιμο έχω το ίδιο πρόβλημα ενίοτε!
    (Ελπίζω να κάνει και για τους σεισμούς η ίδια σφυρίχτρα και να μη χρειάζεται να κυκλοφορώ με μια αρμαθιά σφυρίχτρες κρεμασμένες στο λαιμό μου! =P =P)

    ReplyDelete